Lifestyle
ΒΙΝΤΕΟ: O Λευτέρης Λαζάρου και ο Δημήτρης Χρονόπουλος στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης
Ο κορυφαίος Chef Λευτέρης Λαζάρου και ο Chef Patissier Chocolatier Δημήτρης Χρονόπουλος ήταν σημερα καλεσμένοι στην εκπομπή Στο…Κόκκινο. Μας μίλησαν για την κρητική κουζινα για την επιτακτικη αναγκη να γινει εθνική συνταγογράφιση των παραδοσιακων μας συνταγών αλλα και για το αν εμεις οι ιδιοι στηρίζουμε την κρητική διατροφή .
Βρισκονται στα Χανιά με αφορμή ενα μοναδικό τριήμερο σεμινάριο υψηλής γαστρονομίας που θα προαγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Hotelier Tourism Studies & Training στο Caldera, Creta Paradise στο Γεράνι από 21 έως και 23 Φεβρουαρίου.
Δείτε το πρόγραμμα:
Πρωί: 10:30 – 14:00 Μαγειρική με τον Λευτέρη Λαζάρου
1) ριζότο με μελάνι σουπιάς
2) Σαλιγκάρια με μους φαβας
3) Καρπατσιο λαβράκι
4) Τσιπούρα με άγρια χόρτα
5) Γαρίδες σκορδατες
6) Γαρίδες – μους απο κουνουπίδι
7) Σολομός μαρινε με φύκια
8) Καλαμάρι με pesto βασιλικού
9) Φακή με χταπόδι ,μέλι ,πορτοκάλι
10) Σαλάτα από καπνιστή ρέγκα
11) Φιλέτο Τσιπούρας με αρωματισμένο ελαιόλαδο βανίλιας
12) Γαλέος με ρεβίθια
Απόγευμα: 17:30 – 21:30 Ζαχαροπλαστική με τον Δημήτρη Χρονόπουλο
1) Γλυκό εστιατορίου
• Παρφέ Καρύδας αρωματισμένο με Lime, συνοδευόμενο από Tartar Μάνγκο, Sorbet Πράσινο Μήλο και Σάλτσα από Φρέσκα Framboise
• Δροσερή Σούπα από Κόκκινα Φρούτα με Ζαχαρωμένες Βιολέτες, συνοδευόμενη από Παγωτό Lemongrass
• Καραμελωμένη Λευκή Σοκολάτα με Βανίλια, συνοδευόμενη από Καραμελωμένα Βύσσινα και Sorbet Βύσσινο
• Μαρέγκα Έκπληξη με Παγωτό Λουίζα και Σφαιροποίηση Litchi
• Millefeille Σοκολάτας αρωματισμένο με Tonka, συνοδευόμενο με Παγωτό Κανέλα και Σάλτσα Καφέ
2) Μινιατούρες
• Ταρτάκι Μήλο-Κανέλα
• Macarons Cassis-Βιολέτα
• Γλειφιτζούρι Τριαντάφυλλο-Framboise
• Κορμουδάκι Καρύδα-Μάνγκο με επικάλυψη Πραλίνα
• Cremeux Λεμόνι-Λουίζα και Μαρέγκα Lime με Αφυδατωμένες Φράουλες
3) Γλυκά σε μπουφέ
• Millefeille Mascarpone-Βανίλια
• Μους Λευκής Σοκολάτας αρωματισμένη με Lime και Coulis Framboise
• Panna Cotta Βανίλια με Ζελέ Κρόκο Κοζάνης, Φράουλα και Γλυκό Αγγουράκι
• Μους Σοκολάτας Γάλακτος με τραγανά κομμάτια Σοκολάτα-Καραμέλα
• Μους Αμυγδάλου αρωματισμένη με Τσάι , Coulis από Μύρτιλο και Γλάσο Ivoire-Βιολέτα
4) Τούρτες – πάστες
Θέμα: Μαγειρική και ζαχαροπλαστική
Τύπος Σεμιναρίου : Παρουσίαση με Γευσιγνωσία
Κόστος συμμετοχής : 350 ευρώ
Τοποθεσία : Εγκαταστάσεις σχολής Hotelier Tourism Studies & Training στο Caldera, Creta Paradise στο Γεράνι, Χανιά
Ώρα προσέλευσης : 10:00 π.μ.
Διοργάνωση : Gourmet Chef, τηλ. 2810223031
Για τους συμμετέχοντες εκτός Χανίων υπάρχει ειδική προσφορά για τη διαμονή τους στις εγκαταστάσεις της Hotelier Tourism Studies & Training στο Caldera, Creta Paradise στο Γεράνι, Χανιά.
Tel.: +30 28218 00 803
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης , καθώς και το πλήρες συνταγολόγιο .