Υγεια
Τελειο παγωτο στα γρήγορα…Πρέπει να το δοκιμάσεις!
Είναι ένα πανεύκολο παγωτάκι στην παρασκεύη του, με τέλεια γεύση και περιθώριο πάρα πολλών παραλλαγών.Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκεύη.
1 φυτική σαντιγι (τύπου μόρφατ)
1 γάλα ζαχαρούχο
200ml γαλα φρεσκο
1 βανίλια
Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό ειναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγη.Προσθετουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το φρεσκο γαλα (χτυπημένο σε αφρόγαλα) χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς και την βανιλια. Καθε μια ωρα χτυπαμε για 2 λεπτα το μιγμα και ξανα στην καταψυξη. αυτο το κανουμε 2 με 3 φορες.
Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και… έτοιμο!
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Στρώνω σ΄ενα πυρέξ μία στρώση μπισκότα, χτυπάω όλα τα υλικά με το μίξερ και περιχύνω το μίγμα πάνω απο τα μπισκότα τέλος βάζω απο πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα.Βάζω το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει το κόβω ακριβώς στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς.
Μπορείτε να βαλετε φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηρους καρπους, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.
Ειρήνη Καντιδάκη neatv.gr