Χανια
Στις ίδιες με πέρυσι οι τιμές παραγωγού αβοκάντο στα Χανιά – Διπλάσιες στο ράφι
Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι σε ότι αφορά στο νερό οι παραγωγοί αβοκάντο ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος τη συγκομιδή της ποικιλίας ζουντάνοφ και τα φουέρτε. Σε κάποιες περιοχές των Χανίων που δεν ποτίστηκαν οι καλλιέργειες σωστά η παραγωγή είναι μειωμένη όπως στις Βουκολιές αλλά και στον Αποκόρωνα ενώ σε άλλες, όπως στον Σκινέ ή το Βαρύπετρο υπάρχει διαφορά στην ωρίμανση και στο μέγεθος του καρπού.
Στην ερώτηση για το πόση είναι η παραγωγή αβοκάντο τον χρόνο για να φανεί στο τέλος πόσοι τόνοι χάθηκαν εξαιτίας της ανομβρίας, δεν υπάρχει απάντηση σημειώνει ο πρόεδρος Ευτύχης Τρικουνάκης.
Η τιμή παραγωγού κυμαίνεται από 2,40 έως 2,60 το κιλό όπως ήταν και πέρυσι σημειώνει ο κ. Τρικουνάκης ωστόσο στο ράφι ο καταναλωτής το βλέπει τουλάχιστον στη διπλάσια τιμή.
Οι καταναλωτές αναρωτιούνται αν στη λαίλαπα της ακρίβειας, ένα τοπικό προϊόν το οποίο έχει μπει στην καθημερινή διατροφή πολλών θα το δουν στην πορεία σε υψηλότερες τιμές λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Πιέζει πολύ ο ανταγωνισμός και δε θα ανέβουν οι τιμές είπε ο κ. Τρικουνάκης.