Διατροφη
Πεντανόστιμα Ντιπ με γιαούρτι
Ντιπ με γιαούρτι
Άλειμμα με γιαούρτι και λιαστή ντομάτα
1 κεσεδάκι στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι ΦΑΡΜΑ ΣΕΛΛΙΑ
10 λιαστές πολτοποιημένες
Λίγο λάδι από τις λιαστές
2 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Λίγη ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Άλειμμα με γιαούρτι και αβοκάντο
1 κεσεδάκι στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι ΦΑΡΜΑ ΣΕΛΛΙΑ
1 αβοκάντο ώριμο πολτοποιημένο
Ελαιόλαδο
Μπούκοβο γλυκό
Λεμονι και ξύσμα
Δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Άλειμμα με γιαούρτι και κάρυ
1 κεσεδάκι στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι ΦΑΡΜΑ ΣΕΛΛΙΑ
1 κουταλάκι κάρυ κίτρινο σε σκόνη
1 κουταλιά μαγιονέζα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλάτι & πιπέρι
ΦΑΡΜΑ ΣΕΛΛΙΑ, αγνά τυροκομικά προϊόντα
που δίνουν υπεραξία στο γάλα του τόπου μας!
Στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι με ντόπιο αγελαδινό γάλα!
Η Φρύνη Κάτσουνα μαγειρεύει κάθε Δευτέρα στην καθημερινή εκπομπή Στο Κόκκινο στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης!
Η Φρύνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά με καταγωγή από την Κύπρο και τη Μικρά Ασία. Οι πολυδιάστατες ρίζες και επιρροές της οικογένειάς της, τη μύησαν από μικρή στον κόσμο των γεύσεων. Aρχικά, δίπλα στη γιαγιά της, έμαθε να φτιάχνει γλυκό νεράντζι, τραχανά, ντοματάδα, λεμονάδα και φυσικά, καλιτσούνια.
Μεγαλώνοντας και αφού σπούδασε τη μαγειρική τέχνη, συνειδητοποίησε, ότι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων, που ζουν για να τρώνε και όχι για το αντίθετο. Απολαμβάνει να μαγειρεύει για τους φίλους της και τον θεωρεί ως τον απόλυτο τρόπο να εκφράζει απλόχερα την αγάπη και τη φιλοξενία. Αισθάνεται τυχερή, που μεγάλωσε με την καλύτερη μεσογειακή διατροφή, την κρητική και θεωρεί ως το σημαντικότερο σχολείο τη μαθητεία δίπλα σε μεγάλους ανθρώπους, που γνωρίζουν την παράδοση.
Η πολυετής συνεργασία της με χώρους εστίασης, η συστηματική αρθρογραφία σε δεκάδες ιστολόγια, η ραδιοφωνική και τηλεοπτική επαφή με το κοινό και τα μαθήματα κρητικής διατροφής που παραδίδει, εκφράζουν μέρος του πάθους της για τη μαγειρική.
Της αρέσει να πειραματίζεται και να παντρεύει διαφορετικά υλικά στον «καμβά» της κουζίνας της. Οραματίζεται να διαδώσει την κρητική κουζίνα ανά τον κόσμο, εξυμνώντας τη μοναδικότητα των πρώτων υλών και την ύψιστη διατροφική αξία τους.