Διατροφη
Μοσχαρίσια μπριζόλα με πατατοσαλάτα
Βούτυρο Lurpak….αξίζει να είναι στο τραπέζι σας κάθε μέρα! Ενα φυσικό προϊόν που παράγεται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα.Προσθέτει μοναδική νοστιμιά στο φαγητό ή το γλυκό μας!
Μοσχαρίσια μπριζόλα με πατατοσαλάτα
3 μοσχαρίσιες μπριζόλες
4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι & μαύρο πιπέρι
Για την πατατοσαλάτα
3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
1 μικρή κρέμα γάλακτος Arla
1 φρέσκο τυρί κρέμα Arla
3 κουταλιές μαγιονέζα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο για το άρωμα
Αλάτι & πιπέρι
Η Φρύνη Κάτσουνα μαγειρεύει κάθε Δευτέρα στην καθημερινή εκπομπή Στο Κόκκινο στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης!
Η Φρύνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά με καταγωγή από την Κύπρο και τη Μικρά Ασία.
Οι πολυδιάστατες ρίζες και επιρροές της οικογένειάς της, τη μύησαν από μικρή στον κόσμο των γεύσεων. Aρχικά, δίπλα στη γιαγιά της, έμαθε να φτιάχνει γλυκό νεράντζι, τραχανά, ντοματάδα, λεμονάδα και φυσικά, καλιτσούνια.
Μεγαλώνοντας και αφού σπούδασε τη μαγειρική τέχνη, συνειδητοποίησε, ότι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων, που ζουν για να τρώνε και όχι για το αντίθετο. Απολαμβάνει να μαγειρεύει για τους φίλους της και τον θεωρεί ως τον απόλυτο τρόπο να εκφράζει απλόχερα την αγάπη και τη φιλοξενία. Αισθάνεται τυχερή, που μεγάλωσε με την καλύτερη μεσογειακή διατροφή, την κρητική και θεωρεί ως το σημαντικότερο σχολείο τη μαθητεία δίπλα σε μεγάλους ανθρώπους, που γνωρίζουν την παράδοση.
Η πολυετής συνεργασία της με χώρους εστίασης, η συστηματική αρθρογραφία σε δεκάδες ιστολόγια, η ραδιοφωνική και τηλεοπτική επαφή με το κοινό και τα μαθήματα κρητικής διατροφής που παραδίδει, εκφράζουν μέρος του πάθους της για τη μαγειρική.
Της αρέσει να πειραματίζεται και να παντρεύει διαφορετικά υλικά στον «καμβά» της κουζίνας της. Οραματίζεται να διαδώσει την κρητική κουζίνα ανά τον κόσμο, εξυμνώντας τη μοναδικότητα των πρώτων υλών και την ύψιστη διατροφική αξία τους.