Διατροφη
Κρητικό Brunch για δύο!
Εναν αλλιώτικο και πεντανόστιμο Κρητικό Brunch απολαυσαμε χτες στις μαγειρικές τη-λετουργίες με τη Φρύνη στην εκπομπή "Στο Κόκκινο".
Πατεράκης Family Χοιρινή μπριζόλα καπνιστή
Καπνισμένη και παρασκευασμένη με φυσικούς τρόπους και καρυκεύματα.
Πατεράκης Family Χωριάτικο Λουκάνικο
Από φρέσκο χοιρινό κρέας, καπνισμένο με φυσικό τρόπο σε ξύλο οξιάς.Πατεράκης Family Απάκι Κρήτης
Από άπαχο χοιρινό κρέας – καπνίζεται με φασκόμηλο & θυμάρι.
4 αυγά
8 φέτες απάκι Κρήτης ή χοιρινή καπνιστή μπριζόλα Πατεράκης Family
2 λουκάνικα χωριάτικα Πατεράκης Family
4 φέτες ψωμί χωριάτικο
20 ντοματίνια
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 χούφτα αλατσοελιές
½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Τριμμένη γραβιέρα
Ρίγανη
Αλάτι χοντρό & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η Φρύνη Κάτσουνα μαγειρεύει κάθε Δευτέρα στην καθημερινή εκπομπή Στο Κόκκινο στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης!Η Φρύνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά με καταγωγή από την Κύπρο και τη Μικρά Ασία.
Οι πολυδιάστατες ρίζες και επιρροές της οικογένειάς της, τη μύησαν από μικρή στον κόσμο των γεύσεων. Aρχικά, δίπλα στη γιαγιά της, έμαθε να φτιάχνει γλυκό νεράντζι, τραχανά, ντοματάδα, λεμονάδα και φυσικά, καλιτσούνια.
Μεγαλώνοντας και αφού σπούδασε τη μαγειρική τέχνη, συνειδητοποίησε, ότι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων, που ζουν για να τρώνε και όχι για το αντίθετο. Απολαμβάνει να μαγειρεύει για τους φίλους της και τον θεωρεί ως τον απόλυτο τρόπο να εκφράζει απλόχερα την αγάπη και τη φιλοξενία. Αισθάνεται τυχερή, που μεγάλωσε με την καλύτερη μεσογειακή διατροφή, την κρητική και θεωρεί ως το σημαντικότερο σχολείο τη μαθητεία δίπλα σε μεγάλους ανθρώπους, που γνωρίζουν την παράδοση.
Η πολυετής συνεργασία της με χώρους εστίασης, η συστηματική αρθρογραφία σε δεκάδες ιστολόγια, η ραδιοφωνική και τηλεοπτική επαφή με το κοινό και τα μαθήματα κρητικής διατροφής που παραδίδει, εκφράζουν μέρος του πάθους της για τη μαγειρική.
Της αρέσει να πειραματίζεται και να παντρεύει διαφορετικά υλικά στον «καμβά» της κουζίνας της. Οραματίζεται να διαδώσει την κρητική κουζίνα ανά τον κόσμο, εξυμνώντας τη μοναδικότητα των πρώτων υλών και την ύψιστη διατροφική αξία τους.