[Βίντεο] : Ανοιξαν οι πόρτες του «1 World Trade Center»

09.55
Δεκατρία χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο νέος πύργος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, το 1 World Trade Center, άνοιξε τις πόρτες του. Δεν ήταν επισκέπτες αυτοί που δέχτηκε τη Δευτέρα, αλλά οι πρώτοι υπάλληλοι της πρώτης εταιρίας που αποφάσισε να στεγαστεί σε ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό, αλλά με βαριά ιστορία κτίριο.

 

 
Οι 176 υπάλληλοι, με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή της Conde Nast, Τσαρλς Τάουνσεντ, εισήλθαν στο νέο κτίριο χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες: ούτε κόψιμο κορδέλας, ούτε μπάντα, ούτε επίσημοι υπήρχαν. Οι υπάλληλοι απλά πέρασαν την είσοδο, κατευθύνθηκαν στους ανελκυστήρες και έφθασαν στα γραφεία τους.
 
Ωστόσο, όσο χαμηλών τόνων κι αν ήταν η είσοδος των πρώτων υπαλλήλων στο 1WTC, δεν μπορούσε παρά να είναι μια άκρως φορτισμένη στιγμή. Το κτίριο που χτίστηκε στις στάχτες των Δίδυμων Πύργων και θα φέρει για πάντα έντονα τις μνήμες της τραγωδίας, άνοιξε τις πόρτες του για να δοθεί συνέχεια στην λειτουργία του ως Κέντρο Εμπορίου.
 
«Το κτίριο άνοιξε για δουλειές» δήλωσε ο Τζόρνταν Μπάροβιτς, εκπρόσωπος της εταιρίας leasing του κτιρίου. «Είναι ένα όμορφο κτίριο, είναι ένα ιστορικό κτίριο, αλλά είναι ένα κτίριο γραφείων και είναι ανοιχτό για δουλειές» σημείωσε.
 
Ο εκδοτικός όμιλος Conte Nast, που έχει τίτλους όπως η Vogue, το Vanity Fair και το The New Yorker, είναι η πρώτη εταιρία που εγκαταστάθηκε στο 1WTC. Από το 1999 η έδρα του ομίλου ήταν στην Times Square. 
 
Τη Δευτέρα πήγαν στα νέα τους γραφεία 176 υπάλληλοι, κυρίως από τις υπηρεσίες του ανθρώπινου δυναμικού και του λογιστηρίου, ενώ σταδιακά θα εγκατασταθούν συνολικά 3.400 εργαζόμενοι. Ο όμιλος έχει μισθώσει 24 ορόφους στο κτίριο, με τα διευθυντικά γραφεία να βρίσκονται στον 42ο όροφο. 
 
Η Conte Nast εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει «περήφανη για τη συμμετοχή της σε μια τόσο σημαντική στιγμή για την πόλη».
 
Οι πόρτες του 1WTC άνοιξαν και αλλάζει η αίσθηση που έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Lower Manhatan. Μέχρι σήμερα το νέο κτίριο, αν και ολοκληρωμένο, έστεκε απόμακρο. Αν και ο νέος πύργος δέσποζε στην περιοχή από καιρό, ο περιβάλλον χώρος του ισογείου ήταν κλειστός για το κοινό. Έτσι, οι χιλιάδες άνθρωποι που περνούσαν καθημερινά από το σημείο στο δρόμο τους για τη δουλειά δεν το εκλάμβαναν ως συστατικό στοιχείο του Lower Manhatan.
 
Τώρα, οι πρώτοι υπάλληλοι του νέου κτιρίου άρχισαν να το εξερευνούν, όπως και τη γειτονιά: «Είναι κοντά τα μέσα μεταφοράς;», «Κάνει καλό καφέ αυτό το μαγαζάκι στη γωνία;»
 
Η ζωή και το επιχειρείν επέστρεψαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
 
 
tanea.gr