Χανια
Επικίνδυνος βράχος στον Πλατανιά: Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση των έργων αντιστήριξης

Στη δεύτερη φάση των εργασιών πέρασε η αντιστήριξη του επικίνδυνου βράχου στον Πλατανιά. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου, ώστε να προλάβει ο εργολάβος την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Η πρώτη φάση υλοποιήθηκε πέρυσι τον Ιούνιο και διήρκησε 20 μέρες όπου τοποθετήθηκαν τα πλέγματα.
Το έργο είναι δύσκολο, καθώς ο βράχος είναι κατακόρυφος και οι εργαζόμενοι δουλεύουν κυριολεκτικά στον αέρα. Το προηγούμενο διάστημα να θυμίσουμε πως είχαν αποκολληθεί πέτρες και βράχοι χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός, ενώ είχαν προκληθεί μία φορά φθορές σε αποθήκη δημότη.
Ιδιώτης μηχανικός με εξειδίκευση στα συγκεκριμένα έργα επιβλέπει το έργο μαζί με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Οι κάτοικοι να θυμίσουμε για χρόνια διεκδικούσαν το συγκεκριμένο έργο καθώς σε περίπτωση σεισμού οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.
Η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.