Αυτές οι τροφές καταστρέφουν το DNA!

20.05
 
Γνωρίζεις καλά ότι η κακή διατροφή ευθύνεται για την εμφάνιση πολλών ασθενειών και για την πρόωρη γήρανση. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό health.com υπάρχουν κάποια είδη τροφών, τα οποία καταστρέφουν τα τελομερή, τα τελικά τμήματα των χρωμοσωμάτων συμβάλλοντας έτσι στην καταστροφή του DNA.
 
Γι' αυτό οι ειδικοί προειδοποιούν την αποφυγή ή τον περιορισμό στο ελάχιστο των παρακάτω 3 τροφών, εάν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία για πολλά χρόνια ακόμα.
 
√ Επεξεργασμένο κρέας. Στην κατηγορία επεξεργασμένα κρέατα ανήκουν, τα hot-dogs, τα λουκάνικα, το μπέικον, το πεπερόνι και άλλα παρόμοια κρέατα. Όταν τα τρόφιμα επεξεργάζονται, όχι μόνο χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά τους προστίθεται και νιτρικό νάτριο για περισσότερη γεύση. Το νιτρικό νάτριο είναι ένα επικίνδυνο συστατικό που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου, αλλά και για την εμφάνιση φλεγμονών και προβλημάτων δέρματος.
 
√ Αναψυκτικά. Έχεις ακούσει πολλές φορές ότι τα αναψυκτικά, κυρίως τα ανθρακούχα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που προκαλεί καρδιακά προβλήματα και ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού βάρους . Επιπλέον, μία νέα έρευνα από την Ιαπωνία, έρχεται να προσθέσει και άλλη μία αρνητική συνέπεια που οφείλεται στην υψηλή κατανάλωση αναψυκτικών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 83%. Στη έρευνα, έλαβαν μέρος 39,786 Ιάπωνες, άνδρες και γυναίκες πάνω από 18 χρονών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον 1 αναψυκτικό την ημέρα είχαν 83% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ισχαιμικό επεισόδιο. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι ακόμη και όσοι είχαν μειώσει στο ελάχιστο την κατανάλωση αναψυκτικού τα τελευταία 3 έως 9 χρόνια, παρουσίαζαν επίσης μεγάλες πιθανότητες. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν κόψεις σήμερα κιόλας τα αναψυκτικά, ο κίνδυνος παραμονεύει.
 
√ Κόκκινο κρέας. «Η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου. Για να τον αποτρέψεις, θα πρέπει να αντικαταστήσεις το κόκκινο κρέας με ψάρι, κοτόπουλο, ξηρούς καρπούς και όσπρια. Επιλέγοντας εναλλακτικές και πιο υγιεινές πηγές πρωτεΐνης, μειώνεις από 7% έως 19% τον κίνδυνο να νοσήσεις από χρόνιες ασθένειες, όπως διαβήτη τύπου 2, στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικά επεισόδια και διάφορες μορφές καρκίνου». Αυτό υποστηρίζει ο ερευνητής-καθηγητής διατροφολογίας Frank Hu από έρευνα του Harvard School of Public Health.
 
faysbook.gr