Νέα παράταση για την παράκαμψη Τοπολίων – Τι λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

17.03

10 χρόνια έχουν περάσει από τότε που υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου των 9,5 χιλιομέτρων της παράκαμψης των Τοπολίων στον Δήμο Κισάμου. Σε αυτήν την δεκαετία το έργο ξεκίνησε αλλά πάγωσε για κάποια χρόνια λόγω και των καταστροφών του 2019, με τον εργολάβο να στήνει ουσιαστικά το εργοτάξιο πριν από περίπου δύο χρόνια.

 

Να θυμίσουμε πως το έργο είχε χρονικό ορίζοντα τα τρία χρόνια και θα έπρεπε με την προτελευταία παράταση να τελειώσει το 2023, αλλά είχε φτάσει περίπου στη μέση και δόθηκε άλλη μια παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Ούτε τώρα θα είναι έτοιμο και πήρε νέα παράταση 8 μηνών μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2025.

Το έργο είχε προκαλέσει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις σημειώνει ο κ. Καλογερής αλλά η χρηστικότητα του είναι πολύ σημαντική καθώς η διαδρομή μέσω της σήραγγας Τοπολίων με τον όγκο του τουρισμού τα καλοκαίρια είναι εν δυνάμει  επικίνδυνη και χρονοβόρα.

Σύμφωνα με την αρχική πίστωση και με τις αποκαταστάσεις των θεομηνιών του 2019 αλλά και τις πρόσφατες κατολισθήσεις το έργο αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, σε επίπεδο αρχικού προϋπολογισμού μη λαμβάνοντας υπόψιν τις εκπτώσεις, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.