Εντείνει η ακρίβεια τα προβλήματα των φοιτητών – Στα 20 ευρώ ανέβηκε η μηνιαία κάρτα του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων

18.23

Στα 20 ευρώ ανέβηκε το κόστος για τη μηνιαία κάρτα των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπως προβλέπει η σύμβαση η οποία υπεγράφη ανάμεσα στο Αστικό ΚΤΕΛ και το Εκπαιδευτικό ίδρυμα. Από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου οι φοιτητές θα μπορούν να εκδίδουν την κάρτα για να έχουν απεριόριστες διαδρομές με το αστικό ΚΤΕΛ για όλες τις ημέρες της εβδομάδας και για τις αργίες. Όλα ακριβαίνουν και δεν αντέχουμε είπαν οι φοιτητές με το μειωμένο εισιτήριο για εκείνους να είναι στα 90 λεπτά.

 

Οι φοιτητές είπαν στον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ ότι δε γίνεται να μην έχουν τη δυνατότητα της κάρτας για τους μήνες του καλοκαιριού ή κάθε χρόνο για έναν μήνα από το άνοιγμα της σχολής, καθώς μέχρι να πάρουν πτυχίο έχουν συνεχώς αυτήν την ιδιότητα.

Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας για το επίδομα στέγασης τους πραγματοποίησαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ηρακλείου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές αλλά και οι εργαζόμενοι με τα ακριβά ενοίκια συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.