Αύξηση στο αεροδρόμιο των Χανίων τη φετινή σεζόν – Τι δείχνουν οι αριθμοί

16.19

3.394.933 ήταν οι επισκέπτες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο των Χανίων, πέρυσι ήταν 3.146.968 επισκέπτες.

Και ο Σεπτέμβριος όμως αποδείχτηκε ένας πολύ καλός μήνας τουριστικά αφού αυξήθηκε η κίνηση στο Δασκαλογιάννης τόσο στις πτήσεις από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό. Αυτή τη σεζόν ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Κυριάκος Παπαδάκης εκτιμά ότι στα Χανιά είδαμε 100.000 περισσότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι.

Χρυσό μετάλλιο ως χώρα προέλευσης επισκεπτών για το Δασκαλογιάννης παίρνουν οι Βρετανοί αφού για τον Σεπτέμβριο είχαν τις περισσότερες πτήσεις και συγκεκριμένα διακίνησαν περίπου 87.000 επιβάτες, ενώ ακολουθούν οι πτήσεις εσωτερικού που έφεραν 85.597 επιβάτες και στην τρίτη θέση η Γερμανία με 67.396 επιβάτες.

Τελικά τι ταμείο έκανε ο Τουρισμός στα Χανιά; Σε τι ποσοστό ήταν τα κέρδη των ξενοδόχων από την αύξηση των επισκεπτών; Επιχειρηματίες έλεγαν όλο το καλοκαίρι ότι τα χρήματα που ξόδευαν ήταν πολύ λιγότερα. Σε τι βαθμό ισχύει αυτό και κατά πόσο θα το απαντήσουν η Τράπεζα της Ελλάδος και ο ΣΕΤΕ.

Η σεζόν για τα Χανιά θα κρατήσει όσο και οι πτήσεις εξωτερικού, δηλαδή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να κλείσουν τα ξενοδοχεία.