Σε ένα χρόνο θα μπουν οι σκαλωσιές στα Νεώρια

17.24

Η δημοπράτηση της αποκατάστασης των Νεωρίων είναι προ των πυλών αφού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων υποβλήθηκε η εγκεκριμένη μελέτη για τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας του προγράμματος ΔΙΑΤΗΡΩ του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης εκτίμησε πως το επόμενο στάδιο είναι να δουν οι Χανιώτες τις σκαλωσιές στα Νεώρια, και τοποθέτησε το εργοτάξιο χρονικά στα μέσα προς τέλη του 2025, σε έναν χρόνο δηλαδή από σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις παρεμβάσεις στη Δημοτική Αγορά, την αναμενόμενη κατεδάφιση του παλιού ΙΚΑ και την ανάδειξη των Ιταλικών στρατώνων, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων. Να σημειωθεί πως η αποκατάσταση των Νεωρίων ήταν και ένα στοίχημα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με τις διαδικασίες να είναι πολύ χρονοβόρες.

Να θυμίσουμε πως το πρόγραμμα ΔΙΑΤΗΡΩ λόγω έλλειψης κονδυλίων είχε παγώσει από το 2021 και οι υπεύθυνοι του προγράμματος πριν 4 μέρες πήραν το πράσινο φως από τον Αναπλ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και τον ΓΓ Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων Γιώργο Ζερβό.