Την 1η του Νοέμβρη η απόφαση για το κύκλωμα κοκαΐνης στα Χανιά

17.49

Με την πρόταση της Εισαγγελέως για τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης στα Χανιά . Στο εδώλιο του κατηγορουμένου να θυμίσουμε πως κάθονται συνολικά 18 άτομα. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη του Δεκέμβρη του 2018.

 

Μετά από αρκετές αναβολές η δίκη ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου για να συνεχιστεί σήμερα, όπου στην πρόταση της η Εισαγγελέας απάλλαξε των κατηγοριών δύο γνωστούς επιχειρηματίες, ενώ για 4 κατηγορούμενους έκανε λόγο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τους υπόλοιπους τους ξεχώρισε σε χρήστες και μη που έκαναν κάποιοι εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, άλλοι μόνο χρήση και οι υπόλοιποι μόνο διακίνηση.

Το «πιλαφάκι», το «λεμονάτο» και η «Βασιλική»

Εκτός από την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία περιέγραψε τη δράση του κάθε κατηγορούμενου ξεχωριστά αποδίδοντας στους βασικούς κατηγορούμενους την εμπορία και διακίνηση λέγοντας πως από τις ηχογραφημένες συνομιλίες που υπάρχουν στη δικογραφία η κοκαΐνη αναφερόταν ως  πιλαφάκι”, “κοκκινιστό με πατάτες”, “λεμονάτο” , λαγός κρέας και βασιλική.

 

Για έναν εκ των κατηγορουμένων που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης συνεργείου είπε πως είναι ακούραστος και δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πουλά ναρκωτικά με το μηχανάκι και πως αυτός ήταν ένας τρόπος προμήθειας της κοκαϊνης, αφού για τουλάχιστον τρεις μηχανάκι με το πλοίο της γραμμής από την Αθήνα στο οποίο υπήρχαν ποσότητες κοκαΐνης. Μάλιστα υπερθεμάτισε το γεγονός ότι είχε πακιστανικό τηλέφωνο το οποίο κατασχέθηκε και χτυπάει κάθε λεπτά από άτομα που του ζητούν ναρκωτικά.

«Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση»

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των βασικών κατηγορουμένων στις αγορεύσεις τους κάλεσαν το δικαστήριο να τους κρίνει ως βαριά τοξικοεξαρτημένους και ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η διακίνηση από πλευράς τους ως κακουργηματική.

Από όλους τους κατηγορούμενους μόνο ένας ομολόγησε ότι τρεις φορές είχε μεταφέρει 115 γραμμάρια κοκαΐνης.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά τις αγορεύσεις για να βγάλει απόφαση για την 1η του Νοέμβρη στις 9 το πρωί καθώς χρειάζεται χρόνο για να μελετήσει τα στοιχεία της δίκης για τους 18 κατηγορούμενους.