Η απάντηση της Πρυτανείας για τις καθυστερήσεις στη φοιτητική μέριμνα – “Οι εστίες δεν είναι εργατικές κατοικίες”

17.21

Για μία ακόμα χρονιά στην έναρξη των σχολών για τους φοιτητές διαπιστώνεται ότι όλα κυλούν με αργές διαδικασίες. Τα μαθήματα στο Πολυτεχείο Κρήτης έχουν ξεκινήσει και ακόμα κυρίως οι πρωτοετείς φοιτητές δεν ξέρουν που θα μείνουν, ακόμα κάνουν αιτήσεις για σίτιση και για μειωμένα εισιτήρια με το ΚΤΕΛ.

Η φοιτητική μέριμνα του Πολυτεχνείου Κρήτης βλέπει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φτώχειας στον οποίο έχουν επιδοθεί  οι φοιτητές για να καταφέρουν την είσοδο τους σε δωμάτιο της εστίας η οποία έχει 303 θέσεις αλλά στην ουσία είναι 243 αφού μεταξύ άλλων 21 δίνονται για υποτροφίες και 12 για ειδικές περιπτώσεις όπως είναι οι καθηγητές μέσω του προγράμματος Erasmus.

Ήδη οι επιλαχόντες από τα προηγούμενα έτη για είσοδο στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου είναι 47 ενώ ακόμα δε γνωρίζει το ίδρυμα πόσοι θα προστεθούν από τους περίπου 550 που είναι συνολικά οι νεοεισαχθέντες. Αν ένας φοιτητής μένει στην εστία για να δουλεύει σεζόν στα ξενοδοχεία και δεν περνά τα μαθήματα τότε δεν είναι φοιτητής λέει η Πρυτανεία.

Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 45.000€ δικαιούνται δωρεάν σίτισης και η κάτω των 27.500 δωμάτιο στην εστία. Απορεί κανείς γιατί ενώ από τον Αύγουστο ξέρουν οι μαθητές το που έχουν περάσει φτάνει ο Οκτώβριος και ακόμα δεν έχουν αυτά τακτοποιηθεί στα δωμάτια τους και στη λέσχη για το φαγητό.

Σε ότι αφορά στη σύμβαση με το αστικό ΚΤΕΛ είναι θέμα ημερών να υπογραφεί είπε ο κ. Αντωνιάδης σημειώνοντας πως υπήρχαν δυσκολίες στη διαπραγμάτευση και παρά του ότι χρηματοδοτείται το λεωφορείο με περίπου 250.000 από το Κράτος αλλά και με 100.000 ευρώ από το Πολυτεχνείο η μηνιαία κάρτα θα ανέβει από τα 17 στα 20 ευρώ.

Οι νέες εστίες που κατασκευάζονται θα προσθέσουν όταν ολοκληρωθούν 168 θέσεις και θα ανέβουν στις 471.