Φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν εστία και σίτιση πληρώνουν γιατί δε μερίμνησε το Πολυτεχνείο

17.20

Το να πληρώνουν οι φοιτητές για ξενοδοχείο ενώ δικαιούνται εστία στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι λογικό; Να προσπαθούν να φτιάξουν τα χαρτιά τους στο παρά 5 για να λάβουν την κάρτα δωρεάν σίτισης και τη μείωση της τιμής στο εισιτήριο για τη μετακίνηση τους; Τα προβλήματα αυτά κατήγγειλαν σήμερα με τη διαμαρτυρία τους στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των μαθημάτων έχει ξεκινήσει και για 25 φοιτητές που ήδη μένουν στην εστία κρίθηκε ότι πλέον δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά ή οικονομικά κριτήρια για την παραμονή τους στα δωμάτια τους και το Πολυτεχνείο τους έδωσε ένα μήνα προθεσμία για να τα αδειάσουν.

Οι φοιτητές είχαν ζητήσει σήμερα συνάντηση με την Πρυτανεία αλλά η απουσία της από το ίδρυμα άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα τους για το πότε θα μπορούν όσοι το δικαιούνται να σιτίζονται δωρεάν ή πότε θα μπορέσουν να πληρώσουν 17 ευρώ τη μηνιαία κάρτα τους αν παραμείνει το ίδιο ποσό καθώς από το καλοκαίρι πληρώνουν 40 ευρώ τον μήνα.

Οι φοιτητές αναρωτιούνται το γιατί κάθε χρόνο γίνονται στο ίδιο έργο θεατές. Ειδικά οι πρωτοετείς βρίσκονται ξεκρέμαστοι σε ένα άγνωστο μέρος ψάχνοντας τον τρόπο ουσιαστικά με τον οποίο θα καταφέρουν να σπουδάσουν.