Στη φυλακή ο 50χρονος Χανιώτης που προκάλεσε σε κατάσταση μέθης τροχαίο δυστύχημα

17.32

Δεν έπεισε ούτε στον δεύτερο βαθμό ο 50χρονος Χανιώτης πως το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 30 Μαΐου του 2020 οφείλεται στην έλλειψη φωτισμού τότε στον κόμβο των Μουρνιών και στις μη ολοκληρωμένες εργασίες, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας 50χρονης γυναίκας από την Λευκορωσία.

 

Σήμερα για δεύτερη ημέρα βρέθηκε ο 50χρονος ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικαζόταν η έφεση του, στην πρωτόδικη απόφαση που του είχε επιβάλει 6 χρόνια φυλάκιση με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή 6 χρόνια φυλάκισης όπως και πρωτόδικα με την πρόεδρο και την Εισαγγελέα να αποδίδουν το τροχαίο σε κατάσταση μέθης από τον οδηγό που είχε ως συνέπεια την είσοδο του στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Να θυμίσουμε πως βάση της δικογραφίας για 250 μέτρα ο 50χρονος οδηγούσε έχοντας δεξιά του την διαχωριστική νησίδα χωρίς να το έχει αντιληφθεί. Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε συγνώμη λέγοντας πως είχε πιει τρία ποτήρια κρασί μαζί με το φαγητό του. Το τροχαίο είχε σημειωθεί λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ. Η μέτρηση της τροχαίας έδειξε αλκοόλ 1.22 ενώ κάποιος θεωρείται πως είναι υπό την επήρεια στο 0,50.  Ο 50χρονος οδηγείται στη φυλακή μετά την αλλαγή του ποινικού κώδικα το 2019.

Το Τριμέλες Εφετείο κακουργημάτων στα Χανιά είναι η πρώτη φορά που οδηγεί κάποιον στη φυλακή μετά την πρόκληση τροχαίου με τον κ. Πιτσιγαυδάκη, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, να σχολιάζει ότι η δικαιοσύνη στέλνει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι ανάλογα εγκλήματα δε θα μένουν ατιμώρητα.