Διαχρονικό το πρόβλημα κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στα Σφακιά – Τι κάνουν οι καθηγητές

17.13

Με εντέλλεσθε προσπαθεί ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Χριστοδουλάκης να λύσει το πρόβλημα της μη ανταπόκρισης των εκπαιδευτικών στο δυσπρόσιτο γυμνάσιο και λύκειο των Σφακίων. Το να δηλώνουν τις θέσεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί και την ημέρα του αγιασμού να αιτούνται άδειας είναι ένα σενάριο παίζεται κάθε χρόνο σε μια παράσταση που ανεβαίνει χωρίς επιτυχία, αφού οι μαθητές παρακολουθούν τους εκπαιδευτικούς τους να παίρνουν τα μόρια για μια περιοχή στην οποία ουσιαστικά δεν υπηρετούν.

 

Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν το Υπουργείο δε χορηγεί τα μόρια στους εκπαιδευτικούς που εν τέλει δεν υπηρετούν τις δυσπρόσιτες θέσεις τις οποίες δηλώνουν. Ωστόσο μέχρι τότε εκείνος αναγκάστηκε με δική του εντολή να τοποθετήσει τρεις εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα προστεθούν στους τρεις υπάρχοντες για να μπορέσει να λειτουργήσει έστω και με κενά το γυμνάσιο και το λύκειο.

Ήδη τρεις μαθητές γράφτηκαν σε σχολεία των Χανίων για να μην περιμένουν το πότε το Υπουργείο Παιδείας θα λύσει το πρόβλημα μένοντας πίσω στα μαθήματα τους ειδικά στις τάξεις των πανελλαδικών εξετάσεων.

Να σημειωθεί πως και με τα εντέλλεσθε το πρόβλημα δε λύθηκε αφού λείπουν ειδικότητες οι οποίες για να καλυφθούν θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως είναι οι ενστάσεις αλλά και οι προσλήψεις από τη δεύτερη φάση αναπληρωτών.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακό συμβούλιο για να δει η δευτεροβάθμια πως μπορεί να λύσει το πρόβλημα, μετακινώντας εκπαιδευτικούς στα σχολεία που παρουσιάζονται πολλά κενά μέχρι τις νέες προσλήψεις.