Χανιά: Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά

16.40

Για 7η χρονιά υλοποιείται το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων το οποίο προσφέρει μια σημαντική οικονομική ανάσα στις οικογένειες που έχουν χαμηλό εισόδημα και παιδιά στο δημοτικό. Στα Χανιά μοιράζονται καθημερινά 1.500 μερίδες φαγητού σε συνολικά 13 σχολεία. Στο Ρέθυμνο τα σχολεία είναι 14 και στο Ηράκλειο 49.

 

Συνολικά στην Κρήτη τα σχολεία που χαίρουν σχολικών γευμάτων είναι 76 και ειδικά στα Χανιά είναι:

1ο, 3ο, 4ο ειδικό σχολείο και στα δημοτικά σχολεία Χωραφακίων, Κατωχωρίου, Νεροκούρου, 1ο και 2ο Σούδας και στα 1ο, 6ο, 7ο, 14ο, 16ο Δημοτικά Σχολεία Χανίων.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος τονίζουν πως οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σίτισης προκύπτει από διατροφολόγους οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη αλλεργίες αλλά και άλλες διατροφικές δυσκολίες κάποιων μαθητών.

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε όλη τη χώρα θα εφαρμοστεί σε 1658 δημοτικά, με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων να σημειώνει ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να επεκταθεί καθώς υπάρχουν ήδη στην υπηρεσία 6 αιτήσεις από σχολεία για να τύχουν σχολικών γευμάτων οι μαθητές τους.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να υλοποιείται πιθανότατα στις 5 του Οκτώβρη διαφορετικά οι μαθητές θα δουν φαγητό στις τάξεις τους μετά τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση στις 9 του μήνα.