Ρεθυμνο
Μαθητές έφτιαξαν ψωμί, τυρί και δοκίμασαν λάδι στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη.
Οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Ατσιποπούλου έφτιαξαν με παραδοσιακό τρόπο το αλεύρι , ζύμωσαν και τελικά έψησαν και έφαγαν το ψωμί τους, όλα αυτά υπό τις οδηγίες εκπαιδευτικών στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου.
Στη συνέχεια οι μαθητές έφτιαξαν αθότυρο και είδαν πως παρασκευάζεται ώστε να έρθουν πιο κοντά στα οφέλη της κρητικής διατροφής.
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Μούσας, δηλαδή των Υπηρεσιών Πολιτιστικής Εκπαίδευσης οι μαθητές δοκίμασαν διάφορα ελαιόλαδα τα οποία είναι πιστοποιημένα με το brand name “Κρήτη” αφού το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Στόχος του κέντρου είναι τον χειμώνα οι μαθητές μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων να έρθουν πιο κοντά στα παραδοσιακά προϊόντα και το καλοκαίρι οι ξένοι επισκέπτες δοκιμάζοντας κρητικές γεύσεις να διαδώσουν την Κρήτη ως γαστρονομικό και οινικό προορισμό.