Πίτσα Kρητική με απάκι & γραβιέρα Piazza Liberty
Ευτύχης Μελετάκης - Chef
Piazza Liberty, firewood oven & grill
Πλατεία Δικαστηρίων, Χανιά - Τηλ. 28210 57300 & 59200
Πίτσα αλά… Κρητικά από τον chef Ευτύχη Μελετάκη
Για το ζυμάρι
1 κιλό αλεύρι ΓΟΧ
700 γρ. γάλα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
200 γρ. λάδι
4 πρέζες αλάτι
2 πρέζες ζάχαρη
Για την σάλτσα
1 κιλό ώριμες ντομάτες
160 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. νερό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
4 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα ξερό θυμάρι
10 φύλλα βασιλικού
Για την πίτσα
Γραβιέρα
Πηχτόγαλο Χανίων
Απάκι
Ντοματίνια
Λίγα φύλλα baby ρόκα