Χανια
Ομάδα οινογευστών δοκίμασε 73 σπιτικά κρητικά κρασιά στην Κρύα Βρύση
Πολλοί κρητικοί εκτός από το λάδι τους, βγάζουν και το κρασί τους. Το γνωστό ρωμέικο είναι το σπιτικό κρασί που αρκετοί φτιάχνουν με μεγάλο μεράκι, το οποίο γίνεται και αντικείμενο σύγκρισης σε πολλές συζητήσεις. Για να δουν όμως σε ποιον ανήκει το καλύτερο, διοργανώθηκε βραδιά Οινογευσίας με κρασιά Χωρικής Οινοποίησης στην Κρύα βρύση του Δήμου Πλατανιά, από τον αναπτυξιακό φορέα «Τα όμορφα Χωριά μας» και τον πολιτιστικό Σύλλογο Πανεθήμου.
Ομάδα τεσσάρων οινογευστών, δοκίμασε απομονωμένη περισσότερα από 70 κρασιά που έφεραν οι κάτοικοι των γύρω χωριών και τα χώρισε σε τρεις κατηγορίες. Σε εκείνα που είναι 5 ετών και κάτω, πάνω των 5 ετών και ανάλογα την ποικιλία. Γενικά τα βρήκαν ποιοτικά, ωστόσο αν και πρόκειται για κρασί μη εμπορεύσιμο, οι ειδικοί πρότειναν στους παραγωγούς να ενημερώνονται για το πώς να βελτιώσουν το κρασί τους.
Μετά την οινογευσία, όλοι παραγωγοί και διοργανωτές έδωσαν ραντεβού στο παλιό ελαιουργείο της περιοχής όπου τους περίμεναν, μουσική, ρακοκάζανο, πολλοί μεζέδες και φυσικά άφθονο κρασί.