«Μαγειρικές Τηλε…τουργίες με την Φρύνη» Λεπτές χυλοπίτες με σάλτσα τόνου Βιοτεχνία Παραδοσιακών Εδεσμάτων Μαρεντάκη - Ψωματάκη Φιλία
Κίσαμος Χανίων - τηλ. 2822024501 - www.kritikigi.gr
Χιλοπίτες Λεπτές ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ Από 100% ελληνικό σιμιγδάλι, φρέσκα ελληνικά αυγά και γάλα.Λεπτές χυλοπίτες με σάλτσα τόνου από την Φρύνη Κάτσουνα Do It Like A Cretan
Υλικά
1 πακέτο λεπτές χυλοπίτες Κρητική Γη
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
1 ποτήρι λευκό κρασί
15 σπόρια κάππαρη
2 κουταλιές πράσινες ελιές σε ροδέλες
1 μικρό κουτάλι ζάχαρη
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γραβιέρα τριμμένη
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, την κάπαρη, τις ελιές, την ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Βράζουμε τις χυλοπίτες και ένα λεπτό πριν ετοιμαστούν τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό από πάνω.