Συνεχίζουν με μπλόκα και καταλήψεις οι αγρότες. Προβληματισμός για το πότε θα πάνε στην Αθήνα

08.22

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Κρήτης. Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες κινητοποιήσεων, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και κλιμακώνουν τον αγώνα τους, κάνοντας παράλληλα και καταλήψεις σε δημόσια κτήρια.

Στα Χανιά, οι αγρότες αποχώρησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ παραμένουν στο μπλόκο του Κλαδισού και στα Μεγάλα Χωράφια στον ΒΟΑΚ.

Στο Ρέθυμνο συνεχίζουν την κατάληψη στην εφορία και ενδέχεται να αποκλείσουν και τα τρία υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στο Ρέθυμνο. Παράλληλα, παραμένουν στο μπλόκο στο Ατσιπόπουλο.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες διανυκτέρευσαν έξω από την εφορία στη Λεωφόρο Κνωσού. Δηλώνουν  αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και υπόσχονται ότι  καθημερινά θα προχωρούν σε διάφορες κινητοποιήσεις.

Στο Λασίθι, από τα ξημερώματα, αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, ενώ αργότερα, μαζί με συναδέλφους τους από την Ιεράπετρα, θα καταλάβουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου.

Προβληματισμός για την απόβαση

Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο, αγρότες από όλο το νησί, καθώς ακούστηκαν διάφορες απόψεις για την ημέρα μετάβασης στην Αθήνα.

Κάποιοι θέλουν την Παρασκευή, το μπλόκο της Νίκαιας προτείνει το Σάββατο ενώ αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης προτείνουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, στο νησί. 

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει απάντηση από τις ναυτιλιακές εταιρείες, οπότε η συνάντηση θα επαναληφθεί σήμερα το απόγευμα.